SPPIM

Dienstverlening in ICT

Programma Management

Bent u op zoek naar een programma manager die aan elkaar gerelateerde projecten en activiteiten voor u kan managen? In dat geval kunt u gebruik maken van de dienstverlening op het gebied van programma management.
Onze programmamanager heeft een ruime ervaring in programma en projectmanagement, methodieken en tools en is Prince2 en MSP practitioner gecertificeerd. Hij richt zich zowel op de business als de ICT zijde. Onze programmamanager stelt eerst het doel vast, en bepaald vervolgens de benefits, inventariseert risico’s en bepaald de te nemen maatregelen om deze risico’s zo veel mogelijk te beperken.
Op basis van het doel wordt bepaald welke resultaten moeten worden behaald en in welke onderdelen, (deel)projecten en activiteiten dit kan worden opgedeeld. Als dat bekend is bepaald onze programmamanager de aanpak en de structuur om tot die gewenste resultaten te komen: welke mensen en middelen zijn daarvoor nodig, welke procedures en werkafspraken, en wat kost het in tijd, doorlooptijd en kosten. De aanpak wordt vast gelegd in een programma plan en na akkoord gaat het programma van start. Tijdens de uitvoering van het programma initieert onze programmamanager tijdig de uitvoering van de activiteiten en projecten. Monitoring en control vindt plaats op hoofdlijnen, het dagelijkse projectmanagement delegeert hij aan projectleiders en managers. Door zijn kennis en ervaring is hij goed in staat om leiding te geven aan projectmanagers en projectmanagers te coachen.

SPPIM | Hoge Rijndijk 202, 2314 AJ Leiden | Telefoon: 071-5419862 | Mobiel: 06-53733247 | E-mail: info@sppim.nl | KvK: 54673739