SPPIM

Dienstverlening in ICT

Projectmanagement

Bij SPPIM vindt u de projectmanager ICT die u zoekt! Wilt u uw huidige capaciteit aan projectmanagers tijdelijk aanvullen of wilt u uw belangen als klant in een uitbesteed project over laten aan een onafhankelijke professionele partij? In dat geval kunt u gebruik maken van de dienstverlening op het gebied van project management.

Onze projectmanager ICT heeft een ruime ervaring in project management, methodieken en tools. Hij is gespecialiseerd in opdrachten aan de applicatie kant: pakket selectie, inrichting en implementatie, het ontwerpen bouwen en implementeren van maatwerk en interfaces. Het zorgen voor de infrastructuur, de integratie en de organisatorisch inbedding maakt vaak deel uit van de opdracht.

Bij het managen van een project, staat het doel voorop. Onze projectmanager ICT stelt daarom eerst het doel vast. Vervolgens worden de kritische succes factoren bepaald: “wat is belangrijk om het project te doen slagen?”. De risico’s worden geïnventariseerd en tevens worden de te nemen maatregelen bepaald om deze risico’s zo veel mogelijk te beperken.

Op basis van het doel wordt bepaald welke resultaten moeten worden behaald en in welke brokken, (deel)projecten en activiteiten dit kan worden opgedeeld. Als dat bekend is bepaald onze projectmanager ICT de aanpak en de structuur om tot die gewenste resultaten te komen: welke mensen en middelen zijn daarvoor nodig, welke procedures en werkafspraken, en wat kost het in tijd, doorlooptijd en kosten. De aanpak wordt vast gelegd in een plan en na akkoord gaat het project van start. Tijdens de uitvoering van het project stimuleert en faciliteert onze projectmanager ICT graag de ontwikkeling van medewerkers. In het behalen van het resultaat toont hij zich een doorzetter.

Wat levert dit nu op voor u als opdrachtgever? Het resultaat wordt behaald, binnen de tijd en binnen budget.

Bij de uitvoering van het project maken wij gebruik van de methoden en technieken die gebruikelijk of gewenst zijn in de organisatie van u als klant of we selecteren de methoden en technieken die het meest geschikt zijn voor het project.  Onze projectmanager heeft de volgende certificeringen: Prince2 practitioner, Agile Project Management Practitioner en Professional SCRUM Master.

SPPIM | Hoge Rijndijk 202, 2314 AJ Leiden | Telefoon: 071-5419862 | Mobiel: 06-53733247 | E-mail: info@sppim.nl | KvK: 54673739